СОКОЛАЦ- У свим храмовима литургије на Бадњи дан и Божић

1346

На Сокоцу ће на Бадњи дан у свим православним храмовима бити служена литургија, вечерња служба и запаљени бадњаци.
У Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу литургија на Бадњи дан почиње од 9.00 часова, а вечерња служба и налагање бадњака од 17.00 часова.

На Божић литургија и читање божићне посланице почиње у поноћ, а јутарња литургија, уз читање божићне посланице, у 7.00 часова. Вечерње богослужење на Божић почиње у 19.00 часова.

У Храму Свете Петке на Српском војничком спомен-гробљу „Мали Зејтинлик“ на Сокоцу на Бадњи дан литургија почиње у 9.00 часова, а вечерње богослужење у 16.00 часова.

На Божић у овој цркви литургија и читање божићне посланице почиње у 9.00 часова.

Према распореду богослужења за божићне празнике, на Бадњи дан вечерња служба и налагање бадњака почеће у 19.00 часова у храмовима Усјековања главе Светог Јована Крститеља на Јасику, Светих отаца Првог васељенског сабора у Ћаваринама и Свих светих на Стјеницама.

Поводом божићних празника, старјешина Цркве Светог пророка Илије на Сокоцу Илија Чупић упутио је божићну честитку вјерницима на подручју Сокоца.

„Молимо се Богомладенцу Христу да подари божански мир у душама свих вас, ваших породица и свих наших вјерника, да завлада божанска љубав међу нама и да нам Богомладенац дарује здравља и сваког другог добра у изобиљу“, навео је протојереј ставрофор Чупић у честитки.

Он је вјерницима пожелио да им мисли увијек буду радосне и добре, да се уче развијати позитиван лични дух и међусобно једни са другима.

„Нека радост празника буде у свима нама током цијеле године коју вам желимо срећну и Богом благословену“, поручио је отац Чупић.

 

 

/Срна/