СОКОЛАЦ- Ветeран маратонац Перо Мијатовић најбољи на „Новској скалинади“

1237

Ветеран маратонац Перо Мијатовић са Сокоца био је најбољи у категорији такмичара старијих од 60 година у трци степеницама у Херцег Новом, организованој у оквиру „Празника мимозе“, на стази дугој 1.280 метара – од градске луке Шквер до врха древне тврђаве Шпањола.Мијатовић каже да ће му ова трка степеницама остати у посебном сјећању јер је испунио сан да буде најбољи на „Новској скалинади“.

„Поправио сам свој резултат за скоро минут, што је плод добре припреме и тренинга. Завршио сам трку за 11 минута и седам секунди“, рекао је Мијатовић Срни и подсјетио да је прошле године на истој трци био други.

Он је нагласио да ће му овај резултат добро доћи на наредном Сплитском полумаратону, за који се припрема.

Другопласирани у овој категорији на „Новској скалинади“ био је Лазар Раић из Котора, а трећи Спиро Ненадовић из Херцег Новог.

Мијатовић је истакао да су дочек такмичара и организација скалинаде били изузетно добри и да су у овогодишњој трци стартовала 154 учесника, од пријављених 182, у осам категорија и из 10 земаља.

„Осим веома добрих награда, посебан угођај чини то што такмичаре дуж цијеле стазе прате музика, мажореткиње и публика“, рекао је соколачки ветеран у маратону.

Он подсјећа да је „Новска скалинада“ јединствена трка степеништем од укупно 646 степеника, на стази дугој 1.280 метара са висинском разликом 25 метара.

Мијатовић каже да га радује што је апсолутни побједник на „Новској скалинади 2018“ и промотер овогодишњег такмичења била атлетичарка Оливера Јевтић из Србије.

Овогодишњи спонзор Мијатовићевог одласка на 4. „Новску скалинаду“ је Олимпијски центар „Јахорина“.