СОКОЛАЦ- За пројекте невладиног сектора у буџету планирано 76.000 КМ

1083

Општина Соколац расписаће сутра јавни позив за додјелу 76.000 КМ за финансирање или суфинансирање пројеката невладиних и непрофитних организација и удружења грађана који ће бити отворен до 22. фебруара.

Самостални стручни сарадник за локални економски развој у општини Соколац Слађана Вукојичић рекла је новинарима да је на данашњем састанку, којем су присуствовали представници 14 невладиних организација, формирана петочлана комисија за оцјену пројектних приједлога који ће стићи на јавни позив.

Она је најавила да ће 15. марта бити потписани уговори са невладиним организацијама/организацијама цивилног друштва чији пројектни приједлози буду задовољили критеријуме конкурса.

Вукојичићева каже да ће средства за пројекте невладиних организација, непрофитних организација и удружења грађана бити распоређена према утврђеном правилнику након оцјене пројектних приједлога који треба да буду прилагођени потребама седам приоритетних области за општину Соколац, при чему је основна социјална кохезија.

Према њеним ријечима, овај јавни позив представља вид припреме за невладин сектор у овој локалној заједници како би били спремни да аплицирају и на друге пројекте за бесповратна средства, који слиједе у априлу.

Састанку представника локалне управе и невладиног сектора на Сокоцу присуствовали су и представници Развојног програма УН /УНДП/ и Центра за промоцију цивилиног друштва.

 

 

/Срна/