ВАРШАВА ПОКУШАВА ДА САКРИЈЕ ДОКАЗЕ О УЧЕСТВОВАЊУ ПОЉАКА У РАТУ У УКРАЈИНИ

247

Варшава покушава да сакрије доказе о масовном учествовању пољских држављана у војним активностима у Украјини, саопштила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Варшава покушава да сакрије доказе о томе да велики број држављана Пољске учествује у војним активностима у Украјини, уз директну подршку власти, мада се ради о очигледном кршењу пољских закона“, рекла је Захарова новинарима.

Према њеним ријечима, Пољска деценијама учествује у обучавању украјинских милитаната.

„Они су обучили оне који су се касније претварали да су мирни демонстранти, али су, заправо, починили злочине и убиства, посебно током догађаја у Украјини 2014. године“, истакла је Захарова.

Она је нагласила да поступци Варшаве јасно показују политички авантуризам типичан за власти Пољске, који је у више наврата довео до катастрофе у тој земљи, пренио је ТАСС.

Захарова је подсјетила да је пољски министар одбране Маријуш Блашчак избјегао да одговори на питање о активностима Пољака у Украјини током гостовања на телевизији.

„Његов одговор био је да не види проблем у томе. Какав висок ниво демократије! Они то зову демократијом, када се не дају директни одговори на директна питања. Заправо, тренутно нема директне комуникације власти и медија на Западу“, додала је Захарова.

/Срна/