ТРНОВО- До 15. априла пријаве за бањску рехабилитацију

70

Општина Трново обавјештава ратне војне инвалиде, чланове породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата, те жртве ратне тортуре који остварују новчана примања, да се до 15. априла могу пријавити на јавни позив за бањску рехабилитацију који је расписало Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

На јавни позив имају право да се пријаве ратни војни инвалиди од прве до десете категорије инвалидитета, породице погинулих бораца, те жртве ратне тортуре којима је бањска рехабилитација неопходна за наставак лијечења и опоравка, саопштено је из општине Трново.

Пријаве, односно писани захтјеви се подносе органу управе надлежном за борачко-инвалидску заштиту општине, а потребно је приложити и рјешење надлежног органа о статусу ратног војног инвалида или члана породице погинулог борца са утврђеним припадајућим правима, уз услов да је активни корисник или о признатом статусу жртве ратне тортуре, са признатим правом на мјесечно новчано примање.

Прилаже се и рјешење надлежног органа о категоризацији борца, налаз и препорука надлежне здравствене установе о неопходности бањске рехабилитације не старији од шест мјесеци од подношења захтјева за кориштење бањске рехабилитације.

Право на бањску рехабилитацију у текућој години немају лица која су то право користила
по Пројекту бањске рехабилитације Министарства у претекле три године, као и ратни војни инвалиди – ампутирци и параплегичари који су бањску рехабилитацију користили путем Фонда здравственог осигурања Републике Српске у истом периоду.

/Срна/