ТРНОВО- Епидемиолошка ситуација под контролом

1226

Пратећи епидемиолошку ситуацију у Републици Српској, гдје је уочен нагли пораст броја ноовообољелих, командант Штаба за ванредне ситуације Општине Трново Драгомир Гаговић је, у складу са Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације, данас сазвао сједницу Штаба на којој је детаљно анализирана епидемиолошка ситуација на подручју ове општине и констатовано да је епидемиолошка ситуација на подручју општине Трново и даље задовољавајућа и под контролом.

На подручју Трнова тренутно су од вируса корона обољела два лица, док је 11 под здравственим надзором.

„Штаб је, у складу са Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације донио наредбу да се у периоду од 22.марта до 29.марта 2021. године обуставља васпитно-образовни рад у просторијама ОШ “Свети Сава“ Трново и подручном одјељењу у Кијеву“, саопштено је из општине Трново.

Једногласно је донешен закључак да се у периоду од 22. до 29.марта 2021. године радно вријеме органа јединице локалне самоуправе, као и свих јавних предузећа и установа ограничава до 13:00 часова.

Такође, донешен је закључак да Цивилна заштита општине Трново заједно са Републичком управом цивилне заштите Републике Српске у сриједу 24.марта 2021. године изврши дезинфекцију сљедећих објеката у којима се дешавају масовнија окупљања: Дома здравља, Центра за културу, ШГ “Трескавица“ Трново, ,,Електродистрибуција“ Р.Ј Трново, Полицијска станица Трново, ОШ “Свети Сава “ Трново и подручног одјељења Кијево, ЈКП “Трново“ Трново, Пошта Трново, Општина Трново ( мала и велика зграда, играоница);

„У наредном периоду путем јавних гласила апеловаће се на грађане да се понашају у складу са упутствима ЈЗУ „Института за јавно здравство“ Републике Српске, да обавезно носе заштитне маске и придржавају се заштитних мјера физичког растојања од два метра и скреће пажњу да уколико осјете прве симптонме болести одмах се јаве породичном љекару Дома здравља Трново како би се благовремено предузеле терапијске мјере и спријечило ширење вируса“; наводи се у саопштењу.