ТРНОВО- Почела са радом играоница „Радост“

318

Играоница “Радост” из Трнова отворила је врата за сву дјецу са подручја ове локалне заједнице, без обзира на то да ли су пријављена на подручју општине или не.

У играоници „Радост“ Трново формиране се двије групе и то:

1. група- дјеца узраста од 2 године до поласка у школу

2. група- продужени боравак (дјеца школског узраста од И-В разреда).

“Прво што дјеца ураде када дођу јесте да ураде задаћу за тај дан се трудимо да бар једном или два пута прочитају и науче шта имају претходни дан за задаћу. После тога се трудимо да се релаксирају одморе дружење игра забава ужина и тако проводе тих пар сати у продуженом боравку.” – рекла је васпитачица у продуженом боравку Сања Васић.

Секретар Скупштине општине Трново Милена Витковић рекла је да је Општина Трново у протеклом периоду створила сјајне услове.

“Оспособили смо двије просторије за двије групе. Оспособљена је пећ на пелет у обје просторије и оно што је најбитније је да играоница не наплаћује боравак дјеце са подручја општине Трново.” – истакла је Витковић.

“Играмо се, слажемо увијек нешто, правимо, цртамо, бојимо и тако то.” – рекла нам је полазница ове играонице Милица Влашки.

Радно вријеме Играонице је од понедјељка до петка у времену од 07.00 – 16.00 часова (1. група) и од 11,30 -16,00 часова (2. група).

Боравак дјеце у играоници се не наплаћује.

“Дођите да се дружимо, учимо и играмо!” – наводе из Играонице “Радост”.

/Принцип/