ТРНОВО- Футсалери „Жељезнице“ пласирали се у Прву лигу Републике Српске

532

Футсалери „Жељезнице“ из Трнова окитили су се титулом првака Друге лиге Републике Српске у футсалу група “Исток”. У конкуренцији Калиновика, који им је био и највећи ривал, Радничког из Новог Горажда, те Рогатице, екипа из Трнова успјела је да се домогне првог мјеста и пласмана у Прву лигу Републике Српске у футсалу.

Жељезница у својој екипи има неколико играча са богатим премијерлигашким искуством, попут Слободана Елеза, који је био капитен Танга, затим Драгана Бјелице, такођер првотимца Танга, али и Сенада Мулаосмановића који је био првак Босне и Херцеговине са сарајевским Центром. Уз њих, ту је још неколико играча који су повремено наступали у Премијер лиги БиХ или играли Прву лигу Републике Српске у футсалу.

Свој врхунац Жељезница је доживјела у другом дијелу сезоне, када су заиграли поменути играчи.

– Жељезница је иза себе имала јако добар први дио првенства. Нажалост, неколико нас није стигло да се региструје за тај јесењи дио сезоне, тако да смо ми тек зимус наступили у такмичењу. Видјело се након првог дијела сезоне да Жељезница има квалитет да игра Прву лигу Републике Српске, сјели смо, направили план и ето све је по нас најбоље завршило – рекао је на почетку нашег разговора Слободан Елез.

Он истиче да је Жељезница квалитетна екипа, која има подршку и локалне заједнице, те да ће имати шта рећи и у Првој лиги Републике Српске наредне сезоне.

– Морам истакнути да имамо квалитетну подршку Општине Трново. Знате колико је кроз прошлост било проблема да се обезбиједе финансијска средства да фудбалски клуб игра Другу лигу Републике Српске за коју су потребна велика издвајања. Футсал је много јефтинија опција и ми ту стварно имамо јако велику подршку, коју и враћамо на најбољи начин. Додатни мотив имамо и што је направљена нова дворана у Источном Сарајеву и надам се да ћемо ми имати прилику да заиграмо у њој и на најбољи могући начин представимо нашу општину и град. –

Жељезница је имала и добар наступ у Купу Републике Српске, али су у четвртфиналу извукли јединог премијерлигаша, КМФ Полицајац, и то у гостима, па су ту и завршили свој наступ.

– Немамо за чиме да жалимо. Добили смо најтежег могућег противника и то нам је била идеална прилика да видимо гдје се налазимо. Озбиљно смо приступили самом мечу, отишли смо и дан раније на утакмицу. Нажалост, нисмо били комплетни, али дали смо све од себе. Можда нас је мало Полицајац и подцијенио, мало су се и чували за њима много важније утакмице у Премијер лиги БиХ, али разлика у квалитету је очигледна. Ипак, показали смо да можемо и то нам даје за право да се и у Првој лиги нечему надамо. –

За КМФ Жељезница су у претходној сезони наступили: Небојша Дивчић, Слободан Елез, Мирослав Бјелица, Драган Бјелица, Мирнес Косо, Мехмед Косо, Срђан Витковић, Александар Милинковић, Борислав Отовић, Седин Мулаосмановић, Мирко Шеховац, Марко Витковић, Ђуро Драговић, Владан Голијанин, Марко Главаш, Алмин Годињак, Вернес Ковачевић, Витомир Поповић, Милан Станковић и Стојан Тепавчевић.

Листа стријелаца: Мирослав Бјелица 10 голова, Мехмед Косо 9, Седин Мулаосмановић 9, Борислав Отовић 5, Драган Бјелица 4, Срђан Витковић 3, Мирнес Косо 3, Александар Милинковић 3, Мирко Шеховац 2, Небојша Дивчић 1, Слободан Елез 1, Марко Витковић 1, Марко Главаш 1, Владан Голијанин 1, Милан Станковић 1.

/sportdc/