ТРНОВО- Голијанин са бројним гостима обиљежио 50 година планинарења

1758

Члан Планинарско-спортског друштва “Трескавица” Тихомир Голијанин синоћ је са бројним колегама и гостима обиљежио у Центру за културу Трново јубилеј – 50 година планинарења.

Голијанин, чија је планинарска каријера почела давне 1968. године, рекао је Срни да су бројни гости и колеге из планинарских друштава Републике Српске и БиХ имале прилику да виде ретроспективу његовог рада и активности кроз протеклих 50 година.

“Приказани су кадрови из филма `Трескавица 1985-2005` из 2010. године, за који сам ја написао сценарио и текст, а који је настао поводом 25 година Планинарско-спортског друштва `Трескавица` и говори о тој величанственој планини”, нагласио је Голијанин.

Он је додао да су промовисане и његове двије књиге, допуњена издања, “Трескавица моје друштво и моја планина” и “Основна планинарска школа”, које су подсјетници за планинарске учитеље.

Према Голијаниновом мишљењу, Трескавица је најљепша планина, а слиједе Дурмитор и Зеленгора.

“Нисам високогорац, био сам на близу 3.000 метара на Олимпу, на високим Татрама, Голем Корабу и свим планинама у региону, али за мене је Трескавица јединствена”, истакао је Голијанин.

У оквиру обиљежавања јубилеја, бројне госте забављала је музичка етно-група “Трновке и рецитатори”.

Након завршетка званичног дијела прославе, гости су уз пригодан коктел имали прилику и да погледају фото-изложбу од 365 фотографија чији су аутори чланови Планинарско спортског друштва “Трескавица”.

 

 

/Срна/