ТРНОВО- Усвојена одлука о оснивању комуналног предузећа

1734

Скупштина општине Трново усвојила је данас одлуку о оснивању Јавног комуналног предузећа „Трново“.

Након што је одбијен приједлог СНСД-а да са дневног реда сједнице буду скинуте све тачке које су тичу оснивања новог комуналног предузећа, одборници СНСД-а и ДНС-а су напустили сједницу.

Вршилац дужности замјеника начелника општине Трново Ненад Мишовић рекао је да је до оснивања комуналног предузећа дошло, јер нису задовољни квалитетом услуга предузећа „Рад“ и Водовод и канализација „ВИК“ из Источног Новог Сарајева, првенствено због чињенице да ова локална заједница ни на који начин не учествује у управљачким структурама, нити у расподјели добити.

„Сви ресурси којима располаже општина Трново, када је ријеч о дјелатност водовода и канализације и прикупљања и одвоза смећа и управљање депонијом, у власништву су општине Трново“ појаснио је Мишовић.

„Тим ресурсима су управљала два комунална предузећа из Источног Новог Сарајева, Трново од тога није имало никакве користи, сав приход од коришћења тих ресурса ишао је тим предузећима, односно, општини Источно Ново Сарајево“, рекао је Мишовић.

Мишовић је поручио радницима који станују у Трнову, а раде у досадашњим предузећима у Источном Новом Сарајеву, да ће имати мјесто у новом комуналном предузећу, уколико то буду жељели. Према његовим ријечима, у новооснованом предузећу биће запослено 19 радника.

Скупштина општине усвојила је одлуку према којој све одлуке у вези са оснивањем Комуналног предузећа „Трново“ ступају на снагу одмах.