УГОСТИТЕЉИМА, ФРИЗЕРИМА И КОЗМЕТИЧАРИМА БИЋЕ ИЗМИРЕНИ ПОРЕЗИ И ДОПРИНОСИ ЗА МАРТ

490

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће угоститељима и радницима у фризерском и козметичком сектору бити измирени порези и доприноси за март и да су сви на истом задатку, а то је да буде заштићен здравствени сектор у Српској.

„Састанак је био конструктиван, а чим се стекну услови ићи ћемо у постепено отварање“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након састанка са представницима Удружења послодаваца туризма и угоститељства „Хорека“ и Секције фризера и козметичара при Занатско-предузетничкој комори Српске.

Она је навела да ће бити размотрено питање њиховог приступа Гарантном фонду.

Цвијановићева је оцијенила да је изузетно значајно што је на састанку изражена брига и за здравље грађана. Састанку су присуствовали и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијер Српске Радован Вишковић.

Предсједник Удружења послодаваца туризма и угоститељства „Хорека“ Далибор Шајић изјавио је да угоститељи престају са протестима јер за проблеме са којима се суочавају имају разумијевање институција Републике Српске и предсједника Републике Жељке Цвијановић.

„Разговор је данас био веома квалитетан, а наставићемо га у петак у Влади Српске. Вјерујем да ћемо ријешити проблеме са којима се суочавамо“, рекао је Шајић новинарима у Бањалуци након састанка са Цвијановићевом, премијером Радованом Вишковићем и српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

Представник Секције фризера и козметичара при Занатско-предузетничкој комори Српске Радмила Бањац изразила је задовољство што је обећано да ће бити уплаћени порези, доприноси и минималне плате.

„Наш једини захтјев је да радимо и зато се надам да ће ускоро бити услишен“, додала је она.

/Срна/