ИСТОЧНА ИЛИЏА- Усвојен нацрт стратегије развоја општине у наредних 10 година

540

Скупштина општине Источна Илиџа усвојила је данас Нацрт стратегије развоја ове локалне заједнице у наредних 10 година, као и Одлуку о додјели награда и признања поводом Дана и славе општине – Ђурђевдана.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је новинарима да ће слиједе јавне расправе о Нацрту стратегије развоја, а потом ће се у форми приједлога наћи пред одборницима. Божовић је навео да ће тако имати јасно дефинисане правце развоја, прије свега у друштвеном и привредном смислу.

Када је ријеч о додијели награда и признања, Божовић је рекао да ће плакете, на приједлог групе грађана, бити додијељене свим радницима, како медицинске, тако и немедицинске струке, који су за вријеме епидемије уложили надљудске напоре да би заштитили здравље становника општине и свих који су наслоњени на Дом здравља Источно Сарајево и Болницу „Србија“.

Плакета ће бити додијељена и Удружењу ветерана и пензионисаних припадника Војске Србије из Ниша за допринос који су дали локалном становништву током вакцинацијем као и због одличне сарадње са општинском Борачком организацијом.

Божовић је рекао да је данас усвојена и информација о стању у области културе на подручју општине, те додао да ће на једној од наредних сједница бити донесена одлука о **набавци просторија за Културни центар Источна Илиџа.

Начелник општине честитао је свима становницима предстојеће васкршње празнике, као и славу Светог Ђорђа, са жељом да прославе у здрављу, срећи и весељу.

/Срна/