СОКОЛАЦ- Подршка Специјалној болници за психијатрију

287

Словачка Амбасада у БиХ подржава рад Специјалне болнице за психијатрију на Сокоцу и постоји оквир будуће сарадње за ову и наредну годину, поручио је приликом данашње посјете амбасадор Роман Хлобен.

Хлобен је изјавио новинарима да је циљ посјете изражавање подршке раду ове болнице, која заслужује адекватну пажњу, а којој су раније донирали и ЕКГ-апарат вриједан више од 3.000 КМ.

Он је изразио задовољство приступом запослених и њиховом бригом за пацијенте.

Хлобен је нагласио да је Влада Словачке у оквиру УНДП-а донирала више од 1.000.000 КМ /550.000 евра/ за израду техничко-пројектне документације везане за реконструкцију свих шест психијатријских болница у БиХ, укључујући ову здравствену установу на Сокоцу.

Вршилац дужности директора Специјалне болнице за психијатрију на Сокоцу Драган Булајић захвалио је за донацију и финансирање техничко-пројектне документације.

„Очекујемо главну реконструкцију свих објеката у оквиру ове болнице и настављамо са даљом сарадњом и пројектима“, рекао је Булајић, који је амбасадору уручио захвалницу за помоћ овој болници.

Делегација Амбасаде Словачке посјетила је данас и Завод за форензичку психијатрију на Сокоцу, гдје су са вршиоцем дужности директора Ђорђем Радићем разговарали о могућности сарадње.

Радић је нагласио да се нада будућој сарадњи на пројектима важним за ову установу, те о могућој посјети Словачкој и установама оваквог типа у тој земљи.

„Упознали смо делегацију о нашем раду, дјеловању, визији и мисији, те код амбасадора видјели задовољство организацијом рада и условима у којима су смјештени наши пацијенти“, изјавио је Радић.

Делегацију Амбасаде Словачке, осим амбасадора Хлобена, чинили су и његов замјеник Патрик Турошик и војни аташе Милан Миндек.

/Срна/