ЛУЧИЋ УЧЕСТВУЈЕ У РАДУ ОКРУГЛОГ СТОЛА О ТЕМИ „БЕЗБЈЕДНОСТ НА EYOF-У“

1705

Предсједник Скупштине Града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је данас на округлом столу о теми „Безбједност на EYOF-у 2019“ да нема добре организације, ако безбједносни сегмент није покривен на најбољи начин.

„Надам се да ће EYOF 2019 бити најбоље организован фестивал младих и да ће се показати, без обзира на комплексност Босне и Херцеговине, да смо способни да организујемо једно тако велико такмичење, које ће послужити као увод за неке будуће спортске догађаје. Јер, ми спорт, рекреацију и туризам видимо као могућност привредног развоја како Источног Сарајева и Сарајева, тако, ентитета и цијеле БиХ“, нагласио је Лучић.

Округли сто о теми „Безбједност на EYOF-у 2019“ одржава се данас у Сарајеву, с циљем да се укаже на важност правовременог планирања одговора на све безбједносне изазове које доноси манифестација као што је Европски олимпијски фестивал младих.

Организатор округлог стола је Факултет за криминалистику, криминологију и сигурносне студије Универзитета у Сарајеву у сарадњи с „EYOF-ом 2019“.