ЕЛЕЗУ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ОД ТРИ ГОДИНЕ

394

Суд БиХ прихватио је захтјев Тужилаштва БиХ и Дарку Елезу, који је оптужен у предмету „Лутка“, одредио притвор у трајању од три године, потврдио је Срни тужилац БиХ Дубравко Чампара.

-Одређен му је притвор у предмету „Лутка“ како смо и тражили, и на ову одлуку Суда БиХ Елез и његов адвокат имају право жалбе- појаснио је Чампара.

Тужилаштво БиХ је на јучерашњем рочишту затражило да Дарку Елезу буде одређен притвор у трајању од три године због кривичних дјела за које га терети у предмету под називом „Лутка“, након што је Елез изручен из Србије у БиХ.

Почетком марта, пошто је Дарко Елез изручен из Србије у БиХ, одлучено је да му притвор не може бити одређен због предмета „Лутка“, али му је притвор одређен због кривичних дјела која је документовао МУП Републике Српске.

Елеза чека суђење пред Судом БиХ по оптужбама и за низ кривичних дјела на подручју Источног Сарајева и БиХ, међу којима су мафијашка убиства, изнуде, застрашивање и друга кривична дјела, а изручен је из Србије, гдје је живио након издржане затворске казне у Србији.

За Елеза је потврђена оптужница из случаја „Лутка“ која га терети за организовани криминал у вези са више тешких кривичних дјела међу којима су тешка убиства, покушај убиства, пљачке транспорта новца и друга кривична дјела почињена у периоду од 2005. до 2009. године.

Изручење по овим оптужбама судови су раније одбили, јер тада није био на снази уговор о изручењу између Србије и БиХ.