ИЗ САОБРАЋАЈА ИСКЉУЧЕНО 66 ВОЗАЧА ЗБОГ АЛКОХОЛИСАНОСТИ

485

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево током тродневне акције контроле возача под дејством алкохола, дрога или психоактивних лијекова, контролисали су 685 учесника у саобраћају, а од 483 алкотестирана возача 66 је искључено из саобраћаја због алкохолисаности.

Наведена републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају реализована је од 3. до 5. децембра, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Присуство алкохола у организму у количини од 0,31 до 0,80 промила утврђено је код 32 возача, док су регистрована 22 возача која су управљала возилом са количином алкохола у организму од 0,81 до 1,50 промила.

Лишено је слободе осам возача, шест због присуства алкохола у организму више од 1,5 промила и два возача због одбијања да се подвргну алкотестирању.

Полицијска управа Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са спровођењем појачаних мјера и активности у саобраћају, са циљем подизања безбједности саобраћаја на већи ниво.

„Апелујемо на возаче као и на остале учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, те у саобраћају не учествују под дејством алкохола, дрога и других психоактивних супстанци“, наведено је у саопштењу.

/Срна/