ДРАГАН ГАЈИЋ КОЈИ ЈЕ УХАПШЕН У АКЦИЈИ „ГОЛУБ“ ПРЕДАТ ТУЖИЛАШТВУ БИХ

273

Држављанин Црне Горе Драган Гајић, који је ухапшен у акцији „Голуб“ због сумње да се бавио организованом препродајом наркотика предат је у надлежност Тужилаштва БиХ

Њега су у уторак ухапсили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет  Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Источно Сарајево.

Како је саопштено из МУП-а РС, наводећи иницијале, Гајића терете да је починио кривично дјело организовани криминал“, а у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама.

– Активности се у наведеној истрази реализују у сарадњи са Граничном полицијом БиХ, а под надзором Тужилаштва БиХ, чијем ће тужиоцу лице бити предато након криминалистичке обраде – наводи се у се у саопштењу МУП-а РС не наводећи друге детаље.

Према незваничним информацијама Гајић ухапшен због тога што је био укључен и кријумчарење већих количина наркотика из Црне Горе у БиХ, и њихово складиштење и даљу продају. Његово хапшење је наставак истоимене акције у којој су у  марту лани ухапшени Жарко Јокнић, Блаженко Рашевић, Влатко Блажевић и Срећко Мандић и заплијењено је око  пет килограма дроге.

Мандић је тада избјегао хапшење, а осим њега према ранијим незваничним информацијама  том акцијом су и Данило Ђуровић,  Марија Гајић и Аднан Пирић.

Осумњичени Драган Гајић иза себе има дебљи полицијски досије и раније је хапшен и осуђиван због дроге. Он се више пута налазио на Интерполовој црвеној потјерници због трговине наркотицима.

Гајић је 2012. године ухапшен у БиХ као припадник међународне криминалне групе и потписао је споразум са Тужилаштвом БиХ, приликом чега је осуђен на три године затвора.

Према ранијим информацијама особе обухваћене полицијском акцијом „Голуб“ осумњичене су да су организовано шверцовале веће количине сканка, марихуане и кокаина из Црне Горе у БиХ, ради даљег кријумчарења у земље Европске уније.

/Глас Српске/