ЛИЦУ ИЗ СОКОЦА ПРИВРЕМЕНО ОДУЗЕТА ИМОВИНА ВРИЈЕДНА ВИШЕ ОД МИЛИОН КМ

224

Суд БиХ је донио је привремену мјеру одузимања имовине против осумњиченог лица чији су иницијали О.О. из Сокоца и њему повезаних трећих лица укупне вриједност 1.171.236 КМ, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Суд БиХ је донио ово рјешење поступајући према приједлогу Тужилаштва БиХ, а све на основу извјештаја о финансијској истрази Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске, а ради обезбјеђења у циљу спречавања коришћења, отуђења и располагања имовином као што су непокретности, покретности и банковни рачуни.

Из МУП-а су истакли да је ријеч о грађевинском земљишту у вриједности 274.594 КМ, четири парцеле земљишта у вриједности 74.597 КМ, те пословном објекту у привреди у вриједности од 49.677 КМ.

Затим ријеч је о непокретностима стан, гаража и пословни простор у вриједности 324.134 КМ, два путничка аутомобила у вриједности 324.178 КМ, те новцу на банковном рачуну у износу 124.056 КМ, наведено је у саопштењу.

Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске поднијела је Тужилаштву БиХ извјештај против лица О.О. због сумње да је од почетка 2020. године до краја прошле године, заједно са другим осумњиченим лицима, дјелујући као организована криминална група извршио више кривичних дјела.

Он се сумњичи за кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет опојним дрогама, неовлаштени промет оружјем војном опремом, те производима двојне намјене, пмоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела и прање новца, и са њим повезана трећа лица којима је финансијском истрагом утврђена несразмјера између законитих прихода и имовине и трошкова.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Огњену Орашанину Орасу.

/Срна/