ИСТОЧНА ИЛИЏА- Сабор српског изворног стваралаштва од 28. августа до 3. септембра

465

Традиционални 17. Сабор српског изворног стваралаштва биће одржан од 28. августа до 3. септембра, а генерални покровитељ манифестације је општине Источна Илиџа.

Програм почиње у понедјељак, 28. августа, конференцијом за медије.

У уторак, 29. августа, протојереј Милорад Голијан, као врстан познавалац теологије, филозофије и психологије, одржаће духовну бесједу о теми „Бог је љубав“. Бесједа ће бити одржана у Културном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 18.00 часова.

Програм ће бити настављен 31. августа у порти Храма Светог Василија Острошког на Вељинама, гдје ће у 19.00 часова бити уприличена смотра младих гуслара и здравичара.

У суботу, 2. септембра, у Културном центру Источно Сарајево од 14.00 часова биће уприличени сценски прикази српских обичаја, а посљедњег дана манифестације, 3. септембра, посјетиоце очекује сабор изворног пјевања у Војковићима.

Дефиле ће кренути у 10.30 часова од школе до цркве у Војковићима, гдје ће у 11.00 часова почети такмичарски дио српског изворног пјевања, а потом и полагање вијенаца испред спомен-капеле и подизање заставе уз химну.

Побједници сабора биће проглашени у 17.00 часова, а по завршетку програма, биће одржано народно весеље на којем ће наступити „Гоци бенд“ и Миљан Миљанић.

Фото: Катера