ОПТУЖНИЦА ЈЕР СУ ПРЕТУКЛИ ЧОВЈЕКА КОЈИ ЈЕ УСЉЕД ПОВРЕДА ПРЕМИНУО

157

Окружни суд у Источном Сарајеву потврдио је оптужницу против Огњена и Ћире Андрића која их терети да су испред угоститељског објекта у Мокром претукли мушкарца који је усљед задобијених повреда касније преминуо.

Андриће оптужница терети да су 17. јануара 2020. године око 17.45 часова на паркингу испред угоститељског објекта „Клуб пензионера“ у Мокром нанијели тешке повреде мушкарцу чији су иницијали Р.Н, који је усљед повреда ткива мозга преминуо 6. фебруара исте године.

У оптужници се наводи да је Огњен Андрић ударио пушком у главу Р.Н, а затим су га обојица оптужених оборили на земљу и више пута ударили ногама и рукама.

Од удараца је Р.Н. задобио тешке повреде у виду хематома, нагњечења мозга на више мјеста, прелом задње лобањске кости, нагњечења плућа на више мјеста, преломе десне плећке, подлактичне кости и ребарних израштаја.

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву је након проведене истраге, 22. децембра 2023. године, подигло оптужницу против Огњена и Ћире Андрића због кривичног дјела тешке тјелесне повреде.

/Срна/