ТРОЈИЦА УХАПШЕНИХ ОТКРИВЕНИ РАСПАКИВАЊЕМ АПЛИКАЦИЈА „СКАЈ“ И „АНОМ“

199

Лица чији су иницијали Г.Г, М.М. и Н.С. која су данас ухапшена на подручју Источног Сарајева у наставку оперативне акције „Коде“ због кривичних дјела неовлаштена производња и промет дрога откривена су распакивањем апликација „Скај“ и „Аном“.

Дешифровањем криптованог кода утврђено је да су посредством ових апликација комуницирали и одређени полицијски службеници и одавали информације осумњиченим лицима која су тако избјегавала кривично гоњење, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву.

Ухапшени мушкарац чији су иницијали М.М. раније је у оквиру исте акције ухапшен у новембру, а након пуштања на слободу наставио је са криминогеним радњама, које су открили припадници Полицијске управе Источно Сарајево.

Раније данас из Полицијске управе Источно Сарајево саопштено је да су у наставку акције „Коде“ на подручју Источног Сарајева ухапшена лица иницијала Г.Г, М.М. и Н.С осумњичена за кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге.

Акцију су спровели припадници Полицијске управе Источно Сарајево у сарадњи са Управом за борбу против организованог и тешког криминалитета Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Европолом.

/Срна/