ИСТОЧНИ СТАРИ ГРАД- Изложба радова насталих у оквиру „Арт симпозијум Јахорина“

317

Народна библиотека Источни Стари Град организовала је изложбу на којој је представљено више од 20 радова насталих на Међународној ликовној колонији „АРТ симпозијум Јахорина“.

Изложба је организована у сарадњи са Удружењем грађана „Арт симпозијум Јахорина“, а биће отворена до четвртка, 28. децембра.

Оснивач и умјетнички руководилац „АРТ симпозијума Јахорина“ Лазо Савић изјавио је Срни да је отворена изложба ликовних радова насталих на претходним сазивима, рађених у техникама акварел, графика и уље на платну и позвао све љубитеље ове врсте умјетности да посјете изложбу у просторијама Народне библиотеке.

Директор ове библиотеке Саша Радовић рекао је да Ликовна колонија представља изузетну прилику за промовисање ликовне умјетности у овој локалној заједници.

„Одушевљен сам талентом и креативношћу ликовних умјетника који су учествовали у овој колонији. Сматрам да њихов рад и рад Колоније додатно обогаћује културну понуду цијелог нашег града“, нагласио је Радовић.

Међународна ликовна колонија „Арт симпозијум Јахорина“ основана је 1. маја 2003. године под покровитељством Олимпијског центра „Јахорина“, уз подршку тадашњег градоначелника Источног Сарајева Предрага Ласице.

Колонија је до сада угостила бројне умјетнике из Јапана, Њемачке, Чешке, Русије, Украјине, Шпаније, Италије, Египта, Грчке, Ирске, САД, Холандије, Француске, Турске, Бугарске, Сјеверне Македоније, Србије, Црне Горе, Хрватске, Јужне Кореје и Кине.

Дјела ових умјетника представљена су на више од 80 изложби у Републици Српској, БиХ и иностранству.

/Срна/