У АКЦИЈИ „ИРА“ ДО САДА УХАПШЕНО 18 ЛИЦА

327
03.02.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Automafijas Marko Trifkovic Zizan, osumnjiceni za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Sehovića i Davora Vujinovica, predat je u nadleznost Tuzilastva KS. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

У оквиру оперативне акције „Ира“ припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ и Министарства унутрашњих послова Републике Српске ухапсили су 18 лица.

Приликом претреса, до сада је откривено и привремено одузето више од 20.000 КМ, око 19.000 евра, 5.000 швајцарских франака, већи број мобилних телефона, системи за видео-надзор и документација која може послужити као доказ у даљем поступку, саопштено је из Сипе.

Из ове полицијске агенције навода да, узимајући у обзир да су претреси још увијек у току, о коначном исходу оперативне акције јавност ће бити информисана накнадно.

Из Сипе је претходно саопштено да је јутрос започета акција усмјерена на разбијање организоване криминалне групе, а претреси и хапшења се врше на 28 локација широм БиХ, док из Тужилаштва БиХ наводе да међу ухапшеним има и носилаца правосудних функција.

/Срна/