ИСТРАГА О УБИСТВУ САРАЈЕВСКИХ ПОЛИЦАЈАЦА: ПРИЈЕЋЕНО СВЈЕДОЦИМА?

1418

„Познати ауто-мафијаш Срећко Трифковић из Пала, осумњичен за учешће у убиству сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, пријетио је свједоцима у том предмету“. То се наводи у одлуци Уставног суда БиХ којим је одбијена његова жалба на ранију одлуку Врховног суда ФБиХ којом му је одређен притвор.

– Свједок “А” је 30. новембра 2018. године казао да је након што је дао изјаву у овом случају његова породица била под притиском и пријетњама непознатих лица. Рекао је да су њему  на телефон стизале пријетеће поруке на основу којих је закључио да му пријети апелант, односно осумњичени или неко од његових – наводи се између осталог у одлуци Уставног суда БиХ.

Раније се у јавности помињало да Тужилаштво Кантона Сарајево има поруке у којима тврди да је Трифковић пријетио сведоцима из Груда Тањи и Божи Вукоји. У порукама је, између осталог, наведено: “Види у шта си нас увалио, спреми паре”.  Касније је, наводно, утврђено да је немогуће да је Трифковић из притвора слао поруке, а да је спорни СМС послан из Груда, а не из Зенице. И овај случај сада се истражује и провјерава.

Осим Трифковића за учешће у убиству сарајевских полицајаца сумњиче се Милош Обрадов и Недељко Лиздек и за сада још није утврђен број непознатих лица. Полицајци  Шеховић и  Вујиновић усмрћени су 26. октобра око пет часова. Тада су на њих док су се возили у полицијском аутомобилу паљбу отворили крадљивци који су на паркингу у Гетеовој улици покушавали украсти “голф 6” хрватских регистарских таблица. Убице су у Гетеову улицу довезли црним “сеат леоном” у намјери да украду “голф”, а када су их полицајци покушали да спријече у томе и запуцали на њих из аутоматских пушака. Трифковић је због убиства полицајца провео девет мјесеци у притвору у Зеници. Одмах  након изласка приведен је због сумње да се може повезати с убиством Дамира Остојића Шијана (43) и покушајем убиства његове супруге Сандре Јошић. Трифковић се доводи се у везу са ауто-мафијом, због чега је у више наврата хапшен.

 

/Глас Српске/