Једномјесечни притовор сину бањалучког бизнисмена због блудничења над дјецом

1439

Сину бањалучког бизнисмена Ш. А. (38) који је ухапшен у петак бањалучки Окружни суд одредио је једномјесечни притвор због блудничења над дјецом и насиља над супругом, сазнаје Глас Српске.

Из бањалучког Окружног тужилаштва у петак је саопштено да се Ш.А. терети за полно насиље над дјететом и насиље у породици.

– Осумњичени Ш. А. је кривична дјела починио од 2015. до 2017. године. Притвор за њега је затражен због бојазни да ће утицати на свједоке и постојања нарочитих околности које указују да би он могао поновити кривично дјело – саопштено је из Тужилаштва.

Незванично сазнајемо да је полиција током хапшења Ш. А. пронашла и фотографије на којим је он наг у близини дјеце, али то нико није могао да потврди. Осим тога наводно су пронађене и фотографије које указују и на могућу дјечију порнографију.

Више информација и детаља о овом случају није могуће откривати с циљем заштите малољетних жртава.

Осумњиченог Тужилаштво терети према старом Кривичном закону Републике Српске, који је био на снази у вријеме почињења кривичног дјела. Према том закону за полно насиље над дјететом за које је осумњичен Ш. А. предвиђена је најмања казна од пет година затвора, а за насиље у породици или породичној заједници од године до пет година робије.

 

/Глас Српске/