ПОЛИЦИЈА СПРИЈЕЧИЛА БАЊАЛУЧАНИНА ДА АКТИВИРА БОМБУ

815

Полиција је брзом акцијом јутрос спријечила Д.В. из Рамића да баци и активира бомбу, саопштено је из Полицијске управе (ПУ) Бањалука.

У саоптењу је додато да се све десило око 8.40 часова у Рамићима када су припадници полиције пружили асистенцију Oдјељењу за инспекцијске послове Града Бањалука у обављању посла.

– Д. В. је у циљу спречавања извршења службене радње пријетио да ће активирати бомбу и убити се. Брзом интервенцијoм полицијских службеника, лице је лишено слободе. Код њега је пронађена и одузета бомба – саопштила је ПУ Бањалука не наводећи детаље.

Додали су да је о свему обавијештено Окружно јавно тужилаштво Бањалуци коме ће против осумњиченог бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу угрожавање безбједности.

Незванично сазнајемо да су њега инспекцији пријавиле комшије јер је у двориште навукао огромне количине свакаквог отпада. Наводно се ради о човјеку пријеке нарави који није у добрим односима с комшијама.

–  С обзиром на то да је било познато да је он особа која лако улази у сукобе, позвана је полиција да буде са инспекторима који су му контролисали двориште. Када их је видио он је извукао бомбу и запријетио да ће је бацити – казао је извор близак истрази.

/Глас Српске/