У 34 ЗЕМЉЕ НИЈЕ ПРИЈАВЉЕН НИЈЕДАН СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ

859

Укупно 34 земље и територије у свијету нису пријавиле ниједан случај заражености вирусом корона, преноси Ројтерс.

На списку земаља без иједног пријављеног случаја, између осталих, налазе се Комори, Лесото, Таџикистан и Туркменистан, као и острва у Тихом океану као што су Науру, Кирибати и Соломонска острва.

Од укупно 247 држава и територија које су признале Уједињене нације, 213 је до 20. априла пријавило барем један случај заразе, а 186 и преношење вируса у локалној заједници.

Смртни случајеви повезани са обољењем Ковид-19 пријављени су у најмање 162 земље.

Ројтерс напомиње да изостанак пријављивања случајева заражености у некој земљи не мора да значи да их нема. Као примјер агениција наводи Сјеверну Кореју, која до сада није регистровала ниједан случај, али је познато да се граничи са Кином, Русијом и Јужном Корејом, у којима је заражен велики број људи, те постоји могућност да се вирус ипак проширио и на ту земљу.

Пет земаља и територија успјело је да се избори са вирусом након неколико пријављених случајева заразе, а то су Јемен, Ангвила, Гренланд, и карипска острва Свети Бартоломеј и Света Лусија.

Ниједна од поменутих земаља и територија није пријавила смртне случајеве нити активно заражене пацијенте, а пацијенти код којих је потврђена зараза су се у потпуности опоравили.