УБИЦИ НЕВЈЕНЧАНЕ СУПРУГЕ СЕДАМ И ПО ГОДИНА

1382

Далибор Гаврић (43) из Прњавора осуђен је у бањалучком Окружном суду на седам и по година затвора јер је бомбом усмртио невјенчану супругу Милу Малешевић (24).

Гаврић је осуђен и за недозвољено држање оружја. Његов адвокат Александра Метлић појаснила је да му је изречена блажа казна јер је у вријеме почињења злочина био у стању битно смањене урачуњивости.

Према пресуди Гаврић је Милу усмртио 14. септембра 2016. године испред њеног кафе бара „Акапулко М“ у мјесту Маћино Брдо код Прњавора након краће свађе с њом.

Тог дана он је дошао пијан у кафић „Акаплуко М“ и започео препирку с Милом. Након краћег нагуравања успио је да несрећну жену изведе испред кафића а потом да између њих двоје активира ручну бомбу. Малешевићева је погинула у експлозији а Гаврић је тешко повријеђен и дуже вријеме се лијечио. Недавно му је ампутиран дио ноге због повреда.

Гаврић је током свог свједочења у Суду изјавио да је хтио да убије само себе.

– Милу сам волио и још је волим. И данас јој палим свијеће. Хтио сам да убијем себе пред њеним очима јер је увијек говорила да нисам храбар већ да сам кукавица. Нисам желио да је повриједим и кајем се – испричао је Гаврић.

Додао је да је са Милом био шест година у вези и да је све било добро док није отишао у Аустрију да ради и тамо остао три године.

Иако није наведено, мотив овог злочина је наводно неузвраћена љубав јер је Мила напустила невјенчаног супруга Гаврића. Њих двоје су током везе стекли сина.

Познаници Гаврића и Малешевићеве раније су испричали да је он годинама малтретирао Милу, пријетио јој и говорио: „Завршићеш као Ксенија Пајчин“.

Оружје

Далибору Гаврићу је осим изречене казне суд изрекао мјеру одузимања оружја које је нелегално посједовао. Према том рјешењу од њега ће бити одузета аутоматска пушка са преклопним кундаком и оквиром са 30 метака, те још три оквира.