ХРВАТСКА: КО НЕЋЕ МИНУТ ЋУТАЊА, МОЖЕ ДА НАСТРАДА?!

1266

Они који су против одавања поште некадашњем команданту Главног штаба ХВО-а Слободану Праљку, који се убио у Хашком трибуналу, нашли су се на удару – тако је посланик Хрватског сабора Горан Беус Рихемберг, уз стотине увреда, добио и пријетњу да ће он и његова породица бити убијени.
Наиме, потпредсједник Клуба посланика Грађанско-либералног савеза, након Праљковог самоубиства, огласио на свом „Фесјбук“ профилу.

„Самоубиство је починио ратни злочинац, неприхватљиво је за њега одржати минут ћутања“, написао је он.

Рихемберг је поручио да његова странка неће учествовати у одбацивању правоснажне пресуде Хашког трибунала.

Међутим, у Сабору је, ипак, одржан минут ћутања, а томе није присуствовао нико из Грађанско-либералног савеза, као ни већина посланика СДП-а.

Рихемберг је на свом „Фејсбук“ профилу објавио пријетње које је потом добио, као и фотографију пиштоља којом му је пријећено.

У поруцу се наводи да ће бити избоден на путу, да ће му бити силована цијела породицу, те да у пиштољу има седам метака, као и да ће му прво бити убијена жена.

Неки фудбалски тимови су још јуче жељели да пред почетак мечева хрватског првенства одају минут ћутања Праљку, али их је Фудбалски савез Хрватске спијечио у страху од Уефине казне.