ИСТОЧНА ИЛИЏА- Божовић разговарао са директором Аеродрома Сарајево

452

Руководство општине Источна Илиџа одржало је данас радни састанак са делегацијом Међународног аеродрома Сарајево, коју је предводио директор Алан Бајић, о плановима развоја ове међународне ваздушне луке.

У складу са Мастер-планом развоја, планиране су значајне инвестиције у проширење аеродромских капацитета и осавремењивање опреме како би се повећао обим промета и квалитет услуге, саопштено је из општине Источна Илиџа.

У току је прикупљање неопходних информација за реализацију друге фазе овог мастер-плана који је усвојен 2009. године, а услов за потпуну реализацију планираног проширења капацитета је и закључивање споразума о сарадњи са рубним локалним заједницама, укључујући и општину Источна Илиџа.

„Развој Међународног аеродрома Сарајево кореспондира и са интересима наше заједнице, имајући у виду напоре који се предузимају у погледу креирања предуслова за привлачење директних приватних инвестиција, укључујући и изградњу новог моста преко ријеке Жељезнице, чиме ће се значајне површине земљишта, опремљене свом потребном инфраструктуром, ставити у функцију привреде и развоја пословне активности“, истакли су из општине.

Из општине Источна Илиџа напомињу да ће се о детаљима споразума о сарадњи говорити у наредном периоду, да би се изнашла оптимална рјешења за развој аеродрома Сарајево и заштите интереса ове локалне заједнице и грађана Источне Илиџе.

/Срна/