ИСТОЧНА ИЛИЏА- Општина се одрекла накнаде за уређење земљишта за средњошколски центар

551

Скупштина општине Источна Илиџа данас је донијела одлуку о ослобађању накнаде за ренту и уређење грађевинског земљишта за изградњу будућег средњошколског центра.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић напоменуо је да је ријеч о 1,6 милиона KМ и да ће ова средства бити употријебљена за изградњу овог објекта.

“У протеклом периоду општина је купила земљиште, регулационим планом предвидјела изградњу средњошколског центра, а урађен је и главни пројекат”, рекао је Божовић новинарима.

Он каже да су обезбијеђени сви потребни инфраструктурни прикључци за будући средњошколски центар, те да се очекује од надлежних органа Републике Српске да покрене процедуру његове изградње.

Начелник Источне Илиџе навео је да би, према првим рачуницама, изградња средњошколског центра у овој општини коштала око осам милиона KМ.

Према Божовићевим ријечима, одборници су данас донијели и више одлука у вези са кадровским именовањима у јавним установама и предузећима, а донесена је и одлука о покретању процедуре и јавног позива за куповину простора за смјештај јавних установа и предузећа које је основала СО Источна Илиџа.

Шеф одборничког клуба СНСД-а Владимир Ћосовић тражио је да СО расправља о утврђеном сукобу интереса двојице одборника.

“Они су учествовали у одлучивању и доношењу одлука у СО, поставља се питање да ли су те одлуке валидне јер је утврђено да су у сукобу интереса”, објаснио је Ћосовић.

Наводећи да се ради о одборницима који су законито изабрани на локалним изборима 2016. године, Божовић је рекао да су они прије утврђивања сукоба интереса поднијели оставке на одборничке мандате, односно много раније него што је комисија за сукоб интереса то утврдила.

/Срна/