ИСТОЧНА ИЛИЏА- Представљање прве школе изврсности у Српској

377

Свечано представљање прве Школе изврсности у Републици Српској данас ће бити одржано у просторијама Средњошколског центра Источна Илиџа.

Циљ је да буду представљени посебни резултати постигнути у Источном Сарајеву, а укључују јачање капацитета школе да спроводи један од 12 најбољих свјетских научно утемељених образовних програма за младе „Програм Y“ који је развио „Кер интернешнел“, речено је Срни у „Форум театру“ Источно Сарајево, који реализује овај пројекат.

Остали циљеви односе се на постизање стандарда изврсности који су предуслов за стицање статуса Школе изврсности, те представљање једног од најпознатијих и најсавременијих програма превенције насиља на нивоу градова/заједница – методологија Заједнице које брину /ЦТЦ/, који се реализује у Источном Сарајеву.

Церемонија би требало да почне у 13.00 часова, а након откривања табле изврсности и додјеле признања планиране су изјаве за медије у 13.40 часова.

Новинарима ће се обратити представник УН организације за жене „УН Вумен“ у БиХ Нађа Хасановић, директор Средњошколског центра Источна Илиџа Бранка Ковачевић и директор Института за популацију и развој Емина Османагић.

Ова активност реализује се у оквиру пројекта „Примјена свеобухватног социо-еколошког и модела заснованог на активном учешћу заједница у елиминацији насиља над женама у БиХ“ који финансира УН „Вумен“ у БиХ, а у Источном Сарајеву спроводи „Форум театар“.

/СРНА/