ИСТОЧНА ИЛИЏА- Ускоро процес сертификације општине са повољним пословним окружењем

93

Општина Источна Илиџа ускоро започиње процес сертификације општина са повољним пословним окружењем у Југоисточној Европи, који реализује Привредна комора Републике Српске, као акредитована институција за реализацију овог програма.

Да би се стекао овај сертификат општина Источна Илиџа мора испунити низ критеријума који ће допринијети ефикаснијој и бржој услузи према привредним субјектима и инвеститорима на подручју Источне Илиџе, саопштено је из Општинске управе.

Програм сертификације трајаће годину дана, а све уведене процедуре општина Источна Илиџа биће обавезна да примјењује и у будућности, с обзиром на то да сертификат траје три године и по истеку тог рока општина приступа процесу ресертификације.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић одржао је састанак са представницима Привредне коморе Републике Српске, Подручне привредне коморе Источно Сарајево и евалуаторима програма.

На састанку су разматрани критеријуми које је потребно испунити у наредних годину дана и договорене прве активности које ће Канцеларија за локално-економски развој општине Источна Илиџа реализовати у току овог мјесеца.

/Срна/

фото: Општина Источна Илиџа