ИСТОЧНА ИЛИЏА- Вишечлане и социјално угрожене породице добиле средства за ђаке

432

Руководство општине Источна Илиџа додијелило је за 113 вишечланих, социјално угрожених породица и самохраних родитеља готово 26.000 KМ за куповину уџбеника, прибора и школске опреме.

Начелник општине Маринко Божовић рекао је новинарима на пријему за родитеље из ових породица да општина Источна Илиџа од 2017. године издваја новац за куповину уџбеника за дјецу из породица са троје или више дјеце, те да је од ове године то правилником проширено и на самохране родитеље, односно родитеље који се налазе у стању социјалне потребе.

“Подијељене су одлуке за додјелу средстава за 113 породица које ће добити средства општине у укупном износу нешто мањем од 26.000 KМ, који ће им бити уплаћен на рачуне до краја дана за куповину уџбеника”, рекао је Божовић.

Он је истакао да општина мало касни са додјелом, будући да је школска година већ почела, али се нада да ће тај износ бити значајан породицама из ових категорија.

Миланка Васић је мајка шесторо дјеце и каже да још двоје њене дјеце похађа школу, те да су јој средства добродошла.

“Значиће ми пуно ова средства јер плаћамо превоз, купујем књиге и све остало што је потребно дјеци за школу”, рекла је Васићева.