ИСТОЧНА ИЛИЏА- Вук Мичић и Лана Лубура најбољи спортисти општине у 2021. години

456

За најбоље спортисте општине Источна Илиџа у протеклој, 2021. години, изабрани су Лана Лубура из Џудо клуба „Фамос“ и Вук Мичић из Клуба борилачких спортова „Ратник“.

Признање за најуспјешнији спортски клуб у 2021. години припало је Џудо клубу „Фамос“, док је за најуспјешнијег тренера изабрана Маријана Шеховац из Кошаркашког клуба „Игман“.

У категорији спортских радника признање је уручено Рељи Ковачу из Карате клуба „Игман“ Источна Илиџа.

Вук Мичић је новинарима рекао да му признање за најбољег спортисту у Источној Илиџи много значи и представља велику мотивацију да настави успјешан рад и постиже још боље резултате.

– Претходна, 2021. година, била доста успјешна за мене. Био сам првак БиХ, сениорски првак Републике Српске и наступио сам на Свјетском првенству у Пољској – истакао је Мичић и додао да ће се потрудити да направи још боље резултате у овој години.

Лана Лубура је изразила захвалност општини Источна Илиџа на признању за најбољу спортисткињу у 2021. години, те додала да јој ова награда много значи.

– Спортисти се током читаве године труде да постигну што боље резултате и ја сам била само једна од њих, и много ми је драго због овог признања – каже Лубура.

Додаје да је претходна година била веома успјешна за њу, те је наступила на такмичењима, на републичком и бх. нивоу.

– Освојила сам пет златних, двије сребрне и једну бронзану медаљу. Недавно сам била на Европском купу у Загребу, гдје сам освојила пето мјесто у својој категорији – додала је Лубура.

Она је нагласила да очекује да ова година буде још успјешнија, те да се тренутно припрема за Свјетско првенство и Олимпијаду младих.

Испред Џудо клуба „Фамос“, који је проглашен за најуспјешнији у 2021. години, тренер Жељко Шиљеговић рекао је да је овај клуб четврту годину заредом најуспјешнији у Републици Српској, док су на бх. нивоу други у екипном пласману.

– Само проглашење на Скупштини Џудо савеза Републике Српске да смо најуспјешнији клуб говори све о нашим резултатима. Прошле године смо били ускраћени одласком на међународна такмичења због вируса корона, али смо протеклог викенда наступили на Европском купу у Загребу, гдје је у конкуренцији 38 земаља, наша такмичарка Лана Лубура освојила пето мјесто – рекао је Шиљеговић.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је да је 2021. година била изазовна, па самим тим и на пољу спорта, гдје су спортисти и спортски колективи из Источне Илиџе остварили запажене резултате.

Божовић каже да су све те изазове спортисти из Источне Илиџе рутински савладали и освојили значајне резултате на нивоу Републике Српске, БиХ, али и међународном нивоу.

– Заиста се о Источној Илиџи, захваљујући управо овим спортистима, чуло широм БиХ и у региону, те је ово прилика да им ја, као први човјек општине, још једном честитам, пожелим много успјеха и спортске среће у 2022. години, те да остваре још боље резултате – рекао је Божовић.

Он је свим награђеним спортистима честитао на освојеним наградама и признањима, те пожелио много среће у наставку њихових спортских каријера.

Најуспјешнији спортисти по гранама спорта су: Саша Бјелица (ЏК „Фамос“), Анђелина Регоје (ЏК „Спарта“), Анастасија Вулетић (Карате клуб „Игман“), Вук Мичић (КБВ „Ратник“), Лазар Миовчић (Таеквон-до клуб „Тигар“), Давид Шеховац (ОКК „Игман-Источна Илиџа“), Маријана Шеховац (ОКК „Игман-Источна Илиџа“), Данел Блажић (ФК „Фамос“) и Александар Стојановић (КМФ „Танго“).

За најбоље перспективне спортисте проглашени су: Милорад Кезуновић (ЏК „Фамос“), Михајло Панџић (ЏК „Спарта“), Матеј Ковач (Карате клуб „Игман“), Адријан Ступар (ОФК „Касиндо“), Лазар Пандуревић (КМФ „Танго“ Источно Сарајево), Кристијан Шкрба (ФК „Фамос“), Сергеј Куљанин (Клуб реалног аикидо-а „КГБ“ Источно Сарајево), Настасија Рацковић (Таеквон-до клуб „Тигар“), Nedeyonn Grissett (КБВ „Ратник“), Миљан Папаз (ОКК „Игман-Источна Илиџа“) и Матеј Шешлија (РК „Игман“).

Најуспјешнији спортски новинар је Марко Тешановић, који је заслужан за промовисање спорта  и спортиста на подручју општине Источна Илиџа.

/општина Источна Илиџа/