ИСТОЧНА ИЛИЏА- Доставити иницијативе за додјелу награда и признања поводом славе општине

587

Из Скупштине општине Источна Илиџа позвали су сва заинтересована физичка и правна лица са подручја ове локалне заједнице да доставе своје иницијативе за додјелу награда и признања поводом славе ове општине – Ђурђевдана, који се обиљежава 6. маја.

Одлуком о признањима општине Источна Илиџа установљена је Повеља општине Источна Илиџа као највише признање, а додјељује се за изузетан рад и дјела од општег значаја за развој друштвене заједнице у свим областима стваралаштва.

Додјељује се и Плакета општине Источна Илиџа као признање за врхунске резултате и успјехе у области привреде, науке, културе, умјетности и спорта, те за изузетан допринос у развоју општине и његовању добрих односа са другим локалним заједницама.

Установљена је и Захвалница општине Источна Илиџа као признање које се додјељује за учињено хумано дјело, пожртвованост у спасавању људи и имовине, за изузетан допринос у хуманитарним и добротворним акцијама и друга учињена дјела која доприносе срећнијем и хуманијем живљењу.

Иницијативе морају да буду достављене са образложењем и биографијом за физичка лица, односно са референцама за правна лица, саопштено је из општине Источна Илиџа.

Иницијативе је потребно доставити Скупштини општине Источна Илиџа – Комисији за награде и признања.

Јавни позив отворен је од 9. до 18. априла.

/Срна/