ПАЛЕ- Сутра вакцинација лица старијих од 65 година

647

У Дому здравља Пале сутра ће почети имунизација против вируса корона становника старијих од 65 година вакцином „астра зенека“.

Начелник општине Пале Бошко Југовић, који је и командант Штаба за ванредне ситуације, рекао је Срни да на располагању имају 125 доза вакцине „астра зенека“, те да грађани често имају дилему коју да користе.

„Вакцине се чувају на правилан начин и испоштоваћемо све спискове за вакцинисање. У уторак смо потрошили 100 вакцина фајзер, а у наредном периоду очекујемо сљедећу пошиљку. Процес имунизације грађана који су се пријавили по приоритетним групама биће организован по позиву из тимова породичне медицине“, навео је Југовић.

Према његовим ријечима, вакцинисани су здравствени радници Дома здравља, те корисници и запослени Дома за старија лица „Натура“, односно 250 становника, не узимајући у обзиром оне који су вакцину примили у Србији.

Југовић је напоменуо да се вакцинација врши у просторијама Дома здравља Пале у посебним просторијама уз поштовање свих препоручених мјера.

/Срна/