ИСТОЧНА ИЛИЏА- Изабрани одборници за градску скупштину

850

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа данас су гласали за листе одборника за Скупштину града Источно Сарајево, чији резултати ће бити послати Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ, након чега се очекује њихова потврда.

Предсједник Комисије за провођење избора одборника за скупштину града Источно Сарајево Дарко Берјан рекао је да су сједници присуствовала 23 одборника и да су сви гласали.

Он је навео да је група одборника листе СДС један, чији је носилац Предраг Шаровић, добила четири гласа, као и листа СДС-а два, чији је носилац Горан Шеховац, такође четири гласа.

Листа ПДП-а, чији је носилац Раде Ћосовић, добила је четири гласа, листа СНСД -а, чији је носилац Славиша Моћевић четири гласа.

Група одборника Уједињене Српске, чији је носилац Зоран Трапара четири гласа, те листа ДНС-а, чији је носилац Младен Лучић добила је три гласа.

Берјан је напоменуо да је потребно сачекати потврде ЦИК-а, али вјероватно шест одборника који ће ићи у Скупштину града Источно Сарајеви су носиоци наведених листа, за које је данас гласано.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Владимир Ћосовић изјавио је да су коначно данас, након неколико прекида сједнице, успјели да изаберу шест одборника који ће ову општину представљати у Скупштини града Источно Сарајево, што је најбитније.

Шеф Клуба одборника СДС-а Горан Шеховац пожелио је успјешан рад изабраним одборницима за градску скупштину, те додао да ће и даље предлагати добре идеје када је у питању град Источно Сарајево.

Ово је била једина тачка на дневном реду данашње сједнице.

Скупштинску већину у општини Источна Илиџа чини 12 одборника СДС-а, ПДП-а и СРС „Др Војислав Шешељ“, опозиција има осам одборника СНСД-а, Демоса и Уједињене Српске, док три одборника ДНС-а дјелује самостално.

/Срна/