ИСТОЧНА ИЛИЏА- Обиљежени слава и Дан општине, заслужним грађанима додијељена признања

177

Општина Источна Илиџа током протеклог викенда обиљежила је славу и Дан општине – Светог Георгија, који се прославља 6. маја.

У петак, 5, маја одржана је академија, на којој су додијељене награде и признања заслужним грађанима. Свечани програм академије, којим су били предвиђени културни садржаји, је отказан због Дана жалости у Републици Српској, а присутне госте поздравили су начелник Маринко Божович и предсједник Скупштине општине Раде Ћосовић.

Начелник Маринко Божовић је истакао да ће у фокусу општине Источна Илиџа бити брига о човјеку, а самим тим и друштву као цјелини, а општина Источна Илиџа је у претходној години показала да брине о свoјим становницима.

Поводом славе Општине додијељено је десет захвалница, двије плакете и повеља. За изузетан допринос у раду са дјецом захвалнице су додјељене директорицама три вртића са подручја Источне Илиџе, Нагорки Говедарици, Ранки Росић и Јелени Лубури.

На приједлог начелника Маринка Божовића захвалнице су додијељене припадницима Републичке управе цивилне заштите са подручја Источног Сарајева за показану изузетну храброст, хуманост и несебичност приликом учествовања у акцији спасавања становништва након земљотреса у Турској. Захвалнице су добили Велибор Јањић, Радмило Ковач, Слободан Ковачевић, Срђан Шеховац и Мирослав Мракић.

За велику хуманост и преданост у раду у области медицине двије плакете додијељене су докторици Бранки Пекић Семиз (постхумно) и докторици Биљани Тушевљак.

Повељу, као највеће признање Општине, добио је Ранко Скакавац, за изузетан рад у организацији хуманитарних акција и културних манифестација.

У суботу, 6. маја обављен је славски обред и ломљење колача, а на оба ова догађаја присуствовали су представници републичких и локалних институција, образовних установа, као и привредници Источне Илиџе. Као и претходних година, слави Општине присуствовали су представници братске општине Пантелеј – Ниш из Србије.

Како је истакао начелник Божовић, сви догађаји око славе и дана општине Источна Илиџа испраћени су достојанствено и у складу са тренутном ситуацијом.

Са жељом да општина расте и развија се у миру свим становницима Источне Илице пожелио је срећан Ђурђевдан, крсну славу и Дан наше општине.  

/општина Источна Илиџа/