ИСТОЧНА ИЛИЏА- Повеља општине првом начелнику Неђељку Прстојевићу

664

Одборници Скупштине општине Источна Илиџа једногласно су данас одлучили да повеља поводом Ђурђевдана – крсне славе и Дана општине, буде додијељена првом начелнику Српске Илиџе Неђељку Прстојевићу.

Начелник општине Маринко Божовић рекао је новинарима да ће, с обзиром на то да се ове године обиљежава и 30 година од оснивања ове локалне заједнице, осим редовних награда, одборницима првог сазива Скупштине општине Српска Илиџа бити уручене посебне награде.

Осим повеље, која је најзначајније општинско признање, Божовић је истакао да је једногласно одлучено и да плакете буду уручене љекарима у Болници „Србија“ Жанки Ерановић и Душку Елезу, као и протојереју-ставрофору Моми Васиљевићу.

Према његовим ријечима, захвалнице су добили Тања Тепавчевић из ковид одјељења Дома здравља Источно Сарајево и Славица Говедарица за свој хуманитарни рад у Општинској организацији Црвеног крста Источна Илиџа.

Божовић је најавио да ће награде бити уручене 5. маја на свечаној академији, која ће ове године бити организована на посебан начин, а током које ће бити представљен и филм о Источној Илиџи.

На данашњој сједници усвојени су и извјештаји о раду Општинске борачке организације „Илиџански борац“ и Центра за социјални рад, као и сет тачака из области социјалног становања.

/Срна/