ИСТОЧНА ИЛИЏА- Подршка женском предузетништву

154

Општина Источна Илиџа покренула је програм подршке женском предузетништву који се спороводи на основу Плана обезбјеђивања и усмјеравања средстава подстицаја малих и средњих предузећа и предузетништва на подручју ове општине.

Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић одржао је састанак са четири предузетнице из Источне Илиџе које су оствариле право на подстицајна средства за новоосноване објекте, регистроване у овој години, у укупном износу од 15.000 КМ.

Божовић је истакао да је општина препознала женско предузетништво као област у коју је неопходно улагати, како новчаним средствима, тако и разним едукацијама, савјетовањима и другим видовима сарадње, како би жене добиле потребну подршку када је ријеч о предузетништву, саопштено је из Општинске управе.

Општина Источна Илиџа ове године је подржала самосталне предузетнике који се баве одржавањем и поправком моторних возила у износу од 50.000 КМ, а сљедеће године, како је истакао Божовић, ову подршку могу очекивати самостални предузетници из области фризерско-козметичарских услуга.

/Срна/

фото: Општина Источна Илиџа