ИСТОЧНА ИЛИЏА- Подјела пакетића за око 800 малишана 21. децембра

166

У организацији општине Источна Илиџа и Центра за културу и информисање овогодишња манифестација „Никољданске свечаности“ на којој ће бити подијељено око 800 пакетића дјеци рођеној од 1. септембра 2017. године до децембра ове године биће одржана у четвртак, 21. децембра.

Директор Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић истакао је да је мотив „Никољданских свечаности“ да се дјеца од малих ногу уче правим хришћанским вриједностима, милосрђу, дијељењу са другима, те да им се пошаље порука да буду што бољи људи.

Он је навео да ће становници Источне Илиџе и града Источно Сарајево имати прилику да виде несвакидашњи призор гдје ће се глумац Саша Терзић, обучен у костим Светог Николе дружити са малишанима и поклањати им пакетиће.

Новаковић је навео да ће манифестација кренути из вртића „Нова радост“ на Добрињи у 8.00 часова, гдје ће бити подијељено 155 пакетића за дјецу из ове предшколске установе, након чега ће глумац костимиран у Светог Николу прећи на Младичко поље и дјеци у вртићу „Машин свијет“ подијелити 140 пакетића.

„Посљедњи вртић је Игра ми је храна у Војковићима, ту је 50 малишана, што чини укупно 350 дјеце. Осим тога, глумац Саша Терзић обучен у костим Светог Николе ће да прође кроз улице Источне Илиџе и малишани ће моћи да се сликају са њим“, навео је Новаковић.

Новаковић је додао да ће у 18.00 часова истог дана у спортској дворани у Касиндолу бити организована подјела пакетића за дјецу која не похађају предшколске установе, као и да је припремљен пригодан културно-умјетнички програм.

Он је нагласио и да ће списак дјеце којој ће бити подијељени пакетићи бити доступан наредних дана на сајту општине Источна Илиџа или на интернет страници Центра за културу за информисање.

„Уколико се неко дијете не буде налазило на списку због техничких пропуста, да би дијете добило пакетић потребно је да родитељи само понесу документ који потврђује да је дијете са подручја општине и да је рођено у назначеном периоду“, додао је он.

Стручни сарадник за протоколарне активности општине Источна Илиџа Невена Регоје-Кулашинац навела је да су „Никољданске свечаности“ један од највеселијих и најљепших догађаја којем се веселе и радују најмлађи становници Источне Илиџе.

Она је додала да је ове године општина Источна Илиџа обезбиједила пакетиће који ће бити поклоњени у оквиру ове манифестације.

/Срна/