ИСТОЧНА ИЛИЏА- Почеле Никољданске свечаности

377

У Источном Сарајеву јуче су почеле Никољданске свечаности у организацији Центра за културу и информисање Источна Илиџа, Културног центра Источно Ново Сарајево и Црвеног крста Источна Илиџа.

У склопу првог дана свечаности у Културном центру Источно Ново Сарајево одржане су пројекције филмова за дјецу духовног садржаја, у складу са празником који обиљежавамо.

Наше малишане смо на овај начин покушали вратити у период самог настанка хришћанства, и уз садржаје прилагођене њиховом узрасту, приближити им нашу вјеру, историју  и хришћанске вриједности које требају да развијају.

Данас од 10.00 часова почео је обилазак вртића и подјела пакетића за наше најмлађе. Малишани су имали прилику да се друже са глумцем Сашом Терзићем из  Дјечијег позоришта  Републике Српске, који ће, обучен у костим Светог Николе, на кочији, обићи дјецу у вртићима и дијелити поклоне.

Општина Источна Илиџа ће сљедеће седмице организовати подјелу пакетића, уз прикладан програм, за сву осталу дјецу до шест година која нису обухваћена овом акцијом Центра за културу и информисање, односно за сву дјецу до 6 година са подручја општине Источна Илиџа која не иду у вртиће.

Промоција књига књижевнице Маје Ковачевић која је предвиђена за данас ће се одгодити због тренутног  здравственог стања књижевнице, а термин промоције ће бити накнадно објављен.

/општина Источна Илиџа/