ИСТОЧНА ИЛИЏА- Предавања за ученике о дигиталном насиљу, пажња на друштвене мреже

372

Ученицима петих разреда основних школа на подручју Источне Илиџе данас су полицијски службеници одржали предавање о томе како се заштити на најпопуларнијим друштвеним мрежама и представили им примјере посљедица које могу настати усљед злоупотребе других лица.

Из Полицијске управе Источно Сарајево су истакли да је младе, који све више користе интернет, кроз заједничке активности потребно научити како безбједно да користе интернет, препознају и избјегну ризике и опасности у сајбер окружењу.

Предавање је било о теми „Дјеца у дигиталном добу и дигитално насиље“, а посебна пажња посвећена је заштити на друштвеним мрежама као што су „Фејсбук“, „Инстаграм“, „Тик-ток“ и „Снепчет“.

Предавања су одржали припадници Полицијске управе Источно Сарајево са циљем подизања свијести о потенцијалним опасностима на интернету, али и о техничким могућностима заштите.

Полицијска управа Источно Сарајево апеловала је да све злоуптребе у вези са интернетом грађани пријаве лично најближој полицијској станици или позивом на број 122.

/Срна/

фото: РТВИС