ИСТОЧНА ИЛИЏА- Сутра Други меморијални турнир „Горан Самарџија“

299

Меморијални куп „Горан Самарџија“ биће одржан сутра у Војковићима, а учествоваће бројни такмичари из БиХ, Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније и Бугарске.
Организатор купа је Џудо клуб „Фамос“ из Источне Илиџе, а такмичиће се млађи и старији полетарци, млађи и старији пионири, те кадети.

Тренер „Фамоса“ Жељко Шиљеговић рекао је да је по броју пријава које су до данас пристигле, већ премашен број такмичара од прошле године.

Шиљеговић је подсјетио да су џудисти „Фамоса“ током године остварили велики успјех на републичким, државним и балканским првенствима, као и на међународним и домаћим такмичењима, посебно истакавши успјех на балканским првенствима и европским куповима.

„Освојили смо 13 балканских медаља, што је незапамћен успјех једног клуба са ових првенстава. Од 13 балканских медаља освојене су четири златне, три сребрне и шест бронзаних“, нагласио је Шиљеговић.

Он је посебно истакао успјех Лане Лубуре, која је ове године постала кадетска и јуниорска првакиња Балкана и освојила бронзу на сениорском првенству Балкана.

„Лана је освајач двије медаље са европских купова – сребро са Европског купа у Мађарској и бронза са Европског купа у Румунији. Рангирана је као седма на првенству Европе“, рекао је Шиљеговић.

Горан Самарџија, који је био је члан овог клуба од оснивања, преминуо је у 24 години након краће болести. Самарџија је за ДЖудо клуб „Фамос“ освојио бројне медаље на републичким, државним и међународним такмичењима.

Церемонија свечаног отварања другог Меморијала почиње у 10.00 часова, а такмичења у 10.30 часова у Основној школи „Алекса Шантић“ у Војковићима у Источној Илиџи, најављено је из ДЖудо клуба „Фамос“.

/Срна/

Фото: Катера