ИСТОЧНА ИЛИЏА- У суботу концерт Српског пјевачког друштва „Слога“ из Сарајева

76

Српско пјевачко друштво /СПД/ „Слога“ из Сарајева приредиће у суботу, 13. априла, у Храму Светог Василија Острошког у Источном Сарајеву, уз благослов Његовог високог преосвештенства митрополита дабробосанског Хризостома, концерт сјећања на упокојене чланове овог друштва.

„Концерт сјећања на упокојене чланове СПД Слога биће у том духу, да кажемо опијело, које ће бити на концертној сцени. Доста композиција ће бити тужног карактера али истовремено ће бити и радосне пјесме васкрсења. Сјећањем на наше преминуле чланове и све људе који се упокоје потврђујемо и обнављамо нашу вјеру у васкрсење“, изјавио је Срни диригент СПД „Слога“ Стефан Мојсиловић.

Он је истакао да је концерт лијепа прилика за приприме пред Васкрс и у вријеме поста, те се уклопио у ту тематику.

„Пјесме ће бити српских и руских аутора са акцентом на пјесме које се пјевају на опијелу, али и пјесме из литургије и пјесме васкрсне које доносе радост. Очекујемо велики одзив публике јер близу 30 чланова Слоге се спрема за овај концерт. То је прилика да се сјетимо чланова Слоге којих данас нема ко да се сјети и догађаја из историје овог пјевачког друштва“, рекао је Мојсиловић.

Према његовим ријечима, сав приход на концерту ићи ће у Хуманитарни фонд Средње школе „28. јуни“, који је намијењен средњошколцима који немају довољно средстава.

„На тај начин подржаћемо тај фонд управо овим концертом те на тај начин гледамо на будућност. Сјећањем на старе чланове и прошлост истовремено припремамо и нове чланове. Имамо добру сарадњу са Средњом школом 28. јуни и црквеном општином Вељине“, додао је Мојсиловић.

Почетак концерта заказан је за 19.00 часова.

/Срна/