ИСТОЧНА ИЛИЏА- У суботу хуманитарни концерт за Милоша Божовића

868

Центар за културу и информисање Источна Илиџа организује у суботу, 18. марта, хуманитарни концерт под називом „Играјмо за Милоша“ за помоћ у наставку лијечења Милоша Божовића из Источне Илиџе, који је повријеђен на утакмици 2014. године.

Вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић рекао је новинарима да ће на концерту учествовати и гости из културно-умјетничких друштава „Бошко Вујадин“ из Касиндола, „Славија“ из Источног Новог Сарајева, „Јахорина“ из Трнова.

Он је навео да ће учествовати и друштва „Мирко Срзентић“ из Подгорице, „Братство“ из Суботице, „Бранко Радичевић“ из Сирига, „Ђорђе Натошевић“ из Новог Сланкамена, „Сарваш“ из Осијека и „Зора“ из Бетина, истичући да ће бити више од 100 учесника.

Новаковић је изразио захвалност предсједнику Културно-умјетничког друштва „Братство“ из Војковића Биљани Ристић на помоћи у организацији концерта.

Ристићева је упутила позив грађанима Источног Сарајева, Сарајева и шире да дођу на концерт под називом „Играјмо за Милоша“, додајући да је ово само један у низу хуманитарних концерта који су организовали, односно учествовали.

„Надам се да је ово посљедњи пут у нашем граду да ми скупљамо новац на овакав начин за лијечење дјеце, па и суграђана старије доби“, истакла је Ристићева.

Концерт ће се одржати у дворани Основне школе „Алекса Шантић“ у Војковићима у Источној Илиџа са почетком у 18.00 часова.

Кутије за добровољне прилоге биће постављене на улазу у дворану.

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“ из Источног Сарајева и доживио је тешку повреду главе на утакмици 2014. године. За његов оправак неопходан је наставак лијечења у Русији.

Акцију прикупљања помоћи за лијечење Божовића покренула је Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа у првој седмици фебруара и подржана је од више физичких и правних лица на широј Сарајевско-романијској регији.

Новчана средства могуће је уплатити и на текући рачун број: 562-012-815-030-2396 NLB Банка или уплатом на IBAN број, BА3956201281150302590 прималац Александар /Срета/ Божовић, Акаденика Петра Мандића 48, 71123 Источно Сарајево.

/Срна/