ИСТОЧНА ИЛИЏА- Aудиција за Омладински музички фестивал данас и у сриједу

245

Центар за културу и информисање Источна Илиџа обавјештава заинтересоване кандидате да ће аудиција за Омладински музички фестивал “Источна Илиџа 2023” бити одржана у два термина: у понедјељак, 3. јула у 10.00 часова, и у сриједу, 5. јула у 10.00 часова у Основној школи “Петар Петровић Његош” на Добрињи.

Центар за културу и информисање Источна Илиџа  покреће Омладински музички фестивал у Источној Илиџи, који ће употпунити културни и забавни садржај за наше младе. Планирано је да фестивал окупи младе, талентоване вокалне извођаче, узраста од 6. разреда основне до 4. разреда средње школа из БиХ и Србије у школској 2022/23. години.

Такмичари ће имати сву потребну стручну подршку Центра за културу и информисање, професора музике и стручњака који ће бити укључени у пројекат. За најбоље су предвиђене вриједне награде, а циљ је да фестивал прерасте у традиционални и да општина Источна Илиџа буде препознатљива по њему, с обзиром на то да у нашој регији не постоји сличан догађај.

Резултати овог пројекта се неће огледати само у организацији фестивала, већ ће то бити широки дијапазон активности који укључује дуготрајно  промовисање младих извођача. Фестивал није замишљен као класично музичко такмичење, већ као својеврсан процес професионалног усавршавања и педагошког рада.  

Kултурно умјетнички програм Фестивала биће употпуњен и наступима већ афирмисаних и популарних музичких састава и извођача.

ЈУ “Центар за културу и информисање” Источна ИлиџаТрг Илиџанске бригаде 23. Источна Илиџа 71123

centarzakulturu.istocnailidza@gmail.com

00 387 66 372-460 

/општина Источна Илиџа/