СОКОЛАЦ- Сачијада окупила више од 50 екипа и око 3.000 посјетилаца

290

Гастро-туристичка манифестација “Сачијада-Соколац 2023” окупила је јуче на соколачком излетишту Брезјак више од 50 екипа које су се такмичиле у припремању јела испод сача, те скоро 3.000 посјетилаца.

По оцјени жирија, прво мјесто на “Сачијади” освојила је екипа ресторана “Ловац” из мјеста Владимирци, код Шапца, друго је припало екипи “Рајак” из Рогатице, а треће екипи “Лазе” са Сокоца.

Дејан Илић из побједничке десеточлане екипе рекао је Срни да први пут учествују на “Сачијади” на Романији и да ће понијети предивне утиске.

“Сви смо скупа спемали наше специјалитете, сач, мало роштиља, кобасице, рибе, рибље чорбе, а награда је дошла само да додатно улепша овај долазак”, изјавио је Илић.

Сокочанин Владимир Ђуровић, који је на челу екипе чији је спонзор “ЗП-комерц” из Бијељине, каже за Срну да су сви одушевљени овом манифестацијим на којој су се окупили ради дружења и надају се да ће прерасти у традиционалну.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да се на овој манифестацији данас окупило до 3.000 посјетилаца.

Бјелица је захвалио организатору – Омладинској организацији “Соколац”, спонзорима ове манифестације, медијским кућама, као и свим екипама које су се потрудиле, како каже, да овај дан подршке младима остане у лијепој успомени.

На “Сачијади-Соколац 2023” награде су уручене и за најбоље екипе у спортским дисциплинама повлачењу конопца и ношењу јајета у кашици, а организована је и томбола.

/Срна/