ДОМУ ЗДРАВЉА ПАЛЕ ИСПОРУЧЕНА ЗАШТИТНА ОПРЕМА, ОПРЕМА И ПАКЕТИ ПОМОЋИ УРУЧЕНИ ДОМУ ЗА СТАРИЈА ЛИЦА, ПАЉАНСКОМ ПОРОДИЛИШТУ И УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА

873

Градска управа Источно Сарајево наставила је донацију заштитне опреме здравственим установама на подручју града. Заштитна опрема, осим домовима здравља, уручена је и домовима за старија лица, установама и удружењима грађана у Источном Сарајеву. Подијељени су и пакети помоћи, али и настављена дезинфекција јавних простора и објеката.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да је Дому здравља у Палама данас испоручено 1.000 вишекратних, заштитних маски са филтером и 20 заштитних визира за здравствене раднике који су у директном контакту са обољелим и потенцијално обољелим лицима, односно, лицима за која је потребно извршити тестирање.

„Вишекратне заштитне маске уручене су Дому за старија лица ‘Натура’, породилишту ‘Неовита“, Удружењу за дјецу и омладину с посебним потребама ‘Сунце’ и Удружењу слијепих и слабовидих лица Пале“, прецизирао је Вуковић, додајући да су заштитне маске током дана испоручене и Удружењу за помоћ лицима са посебним потребама’Подршка’ на Сокоцу и Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву.

Вуковић је истакао да су обезбијеђени и пакети помоћи за одређене установе и удружења. Пакети са прехрамбеним производима и средствима за хигијену уручени су Дому за старија лица “Натура“ и паљанском породилишту Неовита.

„И припадници Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево ових дана имају појачане активности. Осим свакодневних интервенција и гашења већег броја пожара на подручју града, припадници ове јединице врше и дезинфекцију јавних површина и објеката. Комплетна дезинфекција свих просторија и околног простора данас је извршена у домовима за старија лица у општинама Пале и Источна Илиџа“, рекао је Вуковић, додајући да је  редовна дезинфекција ових простора изузетно важна, због тога што су старија лица најугроженија категорија становништва.

Заштитна опрема наредних дана биће достављена осталим домовима здравља, али и одређеним институцијама, организацијама и удружењима на подручју града, којима ће бити испоручени и пакети помоћи.